Ultrahangos zsírbontás

Az ultrahangos kavitáció az esztétikai medicina egyik leghatékonyabb és legújabb vívmánya.

A kavitációs zsírbontás egy olyan non-invazív beavatkozás, melynek során a komputer-vezérelt nagyteljesítményű ultrahang hullámok a kezelt terület szövetein belül mikro buborékokat hoznak létre. Ezen mikro buborékok összeroppanása során olyan potenciájú nyomásváltozást jön létre, melynek köszönhetően a lokálisan elhelyezkedő zsírsejtek szétesnek. Az ily módon folyékonnyá vált a zsír és egyéb bomlástermékek a nyirokrendszeren át a májba kerülnek, ahol a lebontás megtörténik, majd a vizelettel együtt eltávoznak a szervezetből.

A legtöbb helyi zsírlerakódás a szubkután sejtszövet strukturális elváltozását takarja a hason, csípőn, lovaglónadrág területen, és jellemzően cellulitot is találunk. Az ultrahangos berendezés által generált hullámok a kiterjedés-összehúzódás módszerét használják ki, gyors ciklusokban. A sebesség közvetlenül az ultrahang generátor függvénye, amikor is végtelen mennyiségű mikrobuborék képződik, melyek fokozatosan kitágulnak, megnőnek. Ez a fokozatos növekedés végül az összeomlásukhoz vezet, amikor sokkhullámokat keltenet, melyek segítik a zsír elfolyósítását és kiürítését.

A Kavitáció előnyei:

A zsírsejtek a kezelt területen megsemmisülnek, nem csak kiürülnek. A kezelés fájdalommentes és biztonságos. A kezelés során a páciens speciális, a kavitációs kezelésre jellemző sípoló hangot hall. A teljesítmény növelésével a hang erősödik.

A kúra alatt a szokásos napi tevékenység 30 perc séta.

Előtte, utána képek

A Kavitáció hármas hatása:

Kavitációs hatás: oldja az adipociták zsírtartalmát, elolvasztja a zsírt és a cellulitot.

Metabolikus hatás: növeli az intra adipocita nyomást az ultrahangos rezgés segítségével.

Fibrózis hatás: hatékony a fibrózis és a cellulit elleni harcban.

Egy kúra átlagosan 6-10 kezelésből áll (zsírvastagságtól függ).

Milyen kiegészítő kezeléseket érdemes alkalmazni?

infrakabin, szauna használata: ideális a kezelés utáni napon vagy azonnal a kezelés után

a vákuumos nyirokmasszázs, egyéb masszázstípusok serkentik a nyirokrendszert és elősegítik a zsír kiürülését